BNNVARA hoe zit dat?

BNNVARA - HOE ZIT DAT? 

Sinds augustus vorig jaar zijn BNN en de VARA samen doorgegaan als BNNVARA. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen als één uitgesproken mediamerk. Bij BNNVARA maken we ons hard voor een vrije en sociaal rechtvaardige samenleving waarin iedereen mag meedoen. Met de energie, lef en humor die je gewend bent. En met de programma’s en presentatoren die bij ons passen. We maken programma’s als DWDD, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, #BOOS, Sophie in de Mentale Kreukels, Zembla, 3 op Reis, Pauw en First Dates.

De leden die BNNVARA vertegenwoordigen, werken actief mee aan de koers van de omroep. Sinds 1 september 2018 gebeurt dit vanuit een gezamenlijke Ledenraad BNNVARA. Daardoor kunnen we onze leden nog beter betrekken bij alles wat BNNVARA maakt. De Ledenraad BNNVARA ziet erop toe dat de waarden van BNN en de VARA geborgd zijn en blijven binnen BNNVARA. Vertaald naar nu natuurlijk, want stilstaan is geen optie. Nooit geweest ook. De maatschappelijke mediaorganisatie BNNVARA wil een breed publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten. Vanuit onze betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren.

FAQ

 • Vallen alle programma’s van BNN en VARA onder de naam BNNVARA?
  Ja. Sinds 24 augustus 2017 worden alle programma’s op tv, radio en online onder het mediamerk BNNVARA uitgezonden.
 • Is BNNVARA nu één omroepvereniging? 
  Ja. De BNN Ledenraad en de VARA Verenigingsraad hebben ingestemd met het fuseren van beide verenigingen. Sinds 1 september 2018 heeft BNNVARA één omroepvereniging die de leden vertegenwoordigt.
 • Waarom één omroepvereniging? 
  In 2014 fuseerden BNN en de VARA. Sinds augustus 2017 zenden we onze programma’s uit onder één mediamerk: BNNVARA. Per 1 september 2018 zijn ook de verenigingen gefuseerd. Met één omroepvereniging kunnen we jou als lid nog beter betrekken bij heel BNNVARA. De BNNVARA Ledenraad blijft erop toezien dat de missies van de oorspronkelijke omroepen gewaarborgd blijven binnen BNNVARA.
 • Ik ben lid van BNN of de VARA, wat verandert er voor mij? 
  Aan jouw steun verandert niets. Je bent en blijft lid. Je lidmaatschap wordt automatisch omgezet naar een BNNVARA-lidmaatschap. Dankzij jouw steun kunnen we de programma’s maken die je van ons gewend bent. Die programma’s komen voort uit onze BNNVARA-missie, waarin de missies van BNN en VARA gewaarborgd zijn. BNNVARA heeft nu één Ledenraad met vertegenwoordigers die samen blijven zorgen voor deze borging. Sinds 1 september ben je automatisch lid van BNNVARA geworden. Daarmee profiteer je, zoals je gewend bent, van alle voordelen van het lidmaatschap:

  - Het laatste programma- en ledennieuws als eerste in je mailbox
  - Het hele jaar exclusieve winacties en ledenvoordelen op leden.bnnvara.nl
  - Ieder jaar een exclusief cadeau op je deurmat
  - Toegang tot BNNVARA-programma’s en andere events, speciaal voor leden.
 • Kan ik als lid ook meepraten over BNNVARA? 
  Ja. We willen aansluiten bij wat er nu speelt in het leven van onze leden en willen jullie bij de programmering van BNNVARA via Thema Advies Commissies (TACs) betrekken. In de TACs zit je aan tafel met de programmamakers over het media-aanbod. Op dit moment zijn er zes Thema Advies Commissies: Maatschappij & Sociaal, Natuur, Milieu & Duurzaamheid, Jongeren, Lust for Life, Consumenten, Drama. Daar kun jij je nu voor aanmelden. Vul daarvoor dit formulier in.
 • Wat voor programma’s maakt BNNVARA?
  BNNVARA wil een breed en jong publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren en zetten we ons in voor een open en sociaal rechtvaardige samenleving.
 • Ik ben abonnee van de VARAgids. Verandert er iets aan de gids?
  Aan de VARAgids verandert niets. Je blijft de vertrouwde VARAgids ontvangen. Ook in de schappen van de supermarkten en boekhandels blijft de VARAgids gewoon te koop.

  Wel lid, maar nog geen VARAgids-abonnee? Klik hier!
 • Heeft de fusie van de verenigingen te maken met de aangekondigde omroepbezuinigingen?
  Nee, daar heeft het niets mee te maken. We willen onze leden beter betrekken bij alles wat BNNVARA te bieden heeft. Vanuit één vereniging kunnen we je nog beter op de hoogte houden van alle laatste nieuwtjes en acties bij BNNVARA.