Smoelenboek per 1/1/2020

Maak hier kennis met de 24-koppige Ledenraad BNNVARA per 1/1/2020!

Bruce Siemens
Bruce Siemens - Bruce.Siemens@bnnvara.nl 

In 2013 lid geworden van BNN om mijn steun te betuigen aan de vereniging. Jaren later toegetreden tot de ledenraad van BNN en uiteindelijk, na de fusie, terecht gekomen in 2 commissies. Ik wil namelijk meer doen dan alleen steun betuigen: ik wil meedenken, -praten én -beslissen over de te nemen koers van BNNVARA en daarmee mede de stem van de leden (ja, ook die van jou dus!) vertolken. Neem gerust contact met mij op!

Davy Bijleveld
Davy Bijleveld - Davy.Bijleveld@bnnvara.nl 

Al jaren geniet ik van de rauwe manier waarop BNNVARA programma's maakt op televisie en radio waarbij iedere keer de randjes van "het normale" wordt gezocht en indrukwekkende en spraakmakende onderwerpen worden belicht. Als lid van de Ledenraad wil je dan ook dat BNNVARA zich hierin blijft ontwikkelen en dat de omroep zich sterk blijft maken voor programma's die de wereld laten zien zoals hij werkelijk is.

Evelien Bernabela
Evelien Bernabela - Evelien.Bernabela@bnnvara.nl 

Houdt de BNNVARA maatschappelijk en veelzijdig!

Hallo ik ben Evelien Bernabela, ik heb mijn eigen duurzame workshops en grafisch ontwerpbureau en ik ben algemeen bestuurslid bij het Waterschap Noorderzijlvest voor de Partij voor de Dieren geweest. Daarnaast organiseer ik een duurzaam en vegan festival, the green Shift. Ik zet mij graag in voor een bewuste, duurzame en kritische omroep. Door mijn ervaring weet ik wat er speelt in de maatschappij en hoe belangrijk de natuur om ons heen is. Ik draag graag nieuwe ideeën aan voor een programma over de urgentie van het bereiken van de klimaatdoelen doormiddel van kersverse technieken en uitvindingen. Verder houdt ik de omroepvereniging graag scherpzinnig en divers. Wil je meer over mij weten? Kijk op mijn social media en website. 

Former Halma
Former Halma - Former.Halma@bnnvara.nl 

De publieke omroep  in Nederland is een groot goed, dat onafhankelijke journalistiek en kwaliteitsprogramma`s  waarborgt. De missie van BNNVARA, waarbij we staan voor een vrije, maatschappelijk betrokken en sociale samenleving,  is daarin op vele manieren terug te vinden. Nu de politiek wederom deze ruimte wil beperken door verre gaande bezuinigingen en een andere inrichting van het 3e televisienet, is een sterke en betrokken ledenraad, van groot belang.

Harry de Jong
Harry de Jong - Harry.de.Jong@bnnvara.nl 

Het omroepbestel is voortdurend in verandering, niet in de laatste plaats door de politieke situatie. Maar ook traditionele kijkpatronen veranderen, meer via internet en sociale media. Daar moet BNNVARA zich op richten, zonder de meer traditionele kijker te verliezen. Daar zou ik aan willen werken in de Ledenraad.

Jan Planjer
Jan Planjer - Jan.Planjer@bnnvara.nl 

In mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan in het verbinden van partijen met uiteenlopende belangen. Zolang als ik mij kan herinneren ben ik lid van de VARA evenals mijn ouders dat waren. Ik vind het belangrijk dat er een publiek omroepbestel is en in het bijzonder dat er diversiteit kan worden geboden door omroepen met verschillende uitgangspunten. Zelf sta ik voor een progressieve omroep met aandacht voor alle leeftijdsgroepen. Mijns inziens is BNNVARA de aangewezen organisatie om dat te blijven bieden. Als lid van de Ledenraad zal ik me daar dan ook sterk voor maken. Ik wil vooral aanspreekbaar zijn voor de leden en hun vragen en wensen over brengen aan de programmamakers en de directie.

Janny Diender
Janny Diender - Janny.Diender@bnnvara.nl 

Ik ben al ruim 40 jaar lid van de VARA, inmiddels  BNNVARA en zit nu bijna twee jaar in de Ledenraad. De huidige ontwikkelingen t.a.v. de NPO zijn van belang voor het voortbestaan van de hele publieke omroep, maar ook voor BNNVARA. Ik wil me daar de komende twee jaar weer graag voor inzetten, zodat ook mijn kleinkinderen in de toekomst nog kunnen kijken naar programma’s die er toe doen.

Jasper Ras
Jasper Ras - Japser.Ras@bnnvara.nl 

De publieke omroep, ik ben voor! De afgelopen jaren hebben we als ledenraad veel werk verzet en mooie resultaten bereikt. We zijn eerst gaan uitzenden als een merk BNNVARA en ondertussen zijn we gefuseerd tot een vereniging. Met zijn allen maken we prachtige programma’s, zijn kritisch en zetten mensen aan het denken. We moeten onze stem echter kunnen blijven laten horen, zeker nu de publieke omroep bedreigt wordt door bijvoorbeeld de plannen uit Den Haag. Met de Ledenraad wil ik mij nog eenmaal twee jaar inzetten om de recente fusie van BNNVARA verder te versterken en mee te denken hoe we de diverse uitdagingen op ons pad kunnen aanpakken.

Jos Kosters
Jos Koster - Jos.Kosters@bnnvara.nl 

Jos Kosters, ondernemer op het mooie Twentse Tukkerland. In mijn jeugd werd ik fan van Bart de Graaff en dat is altijd zo gebleven. Vrijheid is ons hoogste goed en dat wil ik terugzien in de programmering. In de Ledenraad probeer ik op creatieve manier mee te denken. Als jullie iets willen weten of iets willen delen, schroom niet en benader ons alstublieft.

Jur Marringa
Jur Marringa - Jur.Marringa@bnnvara.nl 

De publieke omroepen zijn volgens mij ontzettend belangrijk in onze samenleving. Ze geven informatie, doen kritisch onderzoek, zorgen voor ontspanning en brengen spannende en ontluisterende beelden. Ik ben een positieve verbeteraar en ben daarom vóór BNNVARA!

Luka Schriel
Luka Schriel - Luka.Schriel@bnnvara.nl 

Ik ben Luka Schriel, 17 jaar oud en student Nederlands. Ik vind de sociale betrokkenheid, eerlijkheid en humor de grootste krachten van de BNNVARA-programma’s en in de ledenraad zal ik mij er dan ook voor inzetten om die te waarborgen. Voor mij staat BNNVARA voor een gevoel, het gevoel dat jíj het verschil maakt. Dit gevoel moeten we met onze programma’s blijven overdragen en dan maken wíj ook echt het verschil. 

Maddy Hageman
Maddy Hageman - Maddy.Hageman@bnnvara.nl 

Ik wil graag een nuttige maatschappelijke bijdrage leveren. Door mijn stem te laten horen in de ledenraad van BNNVARA kan ik meehelpen mensen in beweging te zetten of zaken aan de kaak te stellen. Daarom neem ik ook deel aan de Thema Advies Commissie ‘Lust for Life’. De stem van de leden laten doorklinken waar dat nodig is. En een sparring partner zijn waar dat gewenst is. Maar misschien ook waar dat niet gewenst is!

Marianne Witvoet
Marianne Witvoet - Marianne.Witvoet@bnnvara.nl 

Ik vind het belangrijk om Oost-Nederland (ik woon in Enschede) te blijven vertegenwoordigen in de BNNVARA Ledenraad. Niet alleen de randstad in beeld maar ook contacten met en uit de regio’s. Ook vragen we in de ledenraad aandacht bij de Directie voor het presentatoren beleid, diversiteit en nieuwe talenten. De Ledenraad praat en denkt mee met de Directie over de ontwikkelingen binnen de Publieke Omroep. Het kan en mag niet zo zijn dat de omroep van het vrije woord “BNNVARA‘’ straks niet meer de mooie programma’s kan maken die ze nu maken. BNNVARA staat voor gelijkwaardigheid, vrijheid en rechtvaardigheid. En daar wil ik aan blijven meewerken. 

Nico Kussendrager
Nico Kussendrager - Nico.Kussendrager@bnnvara.nl  

Naast veel meer is BNNVARA een belangrijke journalistieke organisatie. Kritisch, onafhankelijk, onderzoekend en opbouwend. Niet alleen wie, wat, waar maar ook 'hoe nu verder?'. Een omroep die meedenkt over oplossingen voor maatschappelijke problemen. (Dat is een van mijn aandachtspunten in de ledenraad).

Pien van Putten
Pien van Putten - Pien.van.Putten@bnnvara.nl 

Nadat ik een jaartje in de TAC’s ‘Jongeren’ en ‘Lust For Life’ heb gezeten, wilde ik meer betekenen voor deze unieke omroep. Veel binnen BNNVARA spreekt mij aan, in het bijzonder de programma’s waar de grenzen worden opgezocht en waar onderwerpen worden aangesneden waar andere omroepen afhaken. Ik hoop daarom dat ik mijn aandeel kan leveren binnen de ledenraad omdat ik graag wil leren, uitdagingen aan ga en zeker ook mijn eigen mening durf te geven.

Pieter Heessels
Pieter Heessels - Pieter.Heessels@bnnvara.nl 

Ik ben voorstander van de publieke omroep en van BNNVARA in het bijzonder. Omdat ik het belangrijk vind dat we blijven prikkelen, informeren en amuseren. Niet de kijkcijfers moeten bepalen wat er wordt uitgezonden, maar de inhoud van een programma bepaalt dat het waard is om uitgezonden te worden. Of dat nu een dramaserie als ‘Oogappels’ is, een mooie quiz als 2V12, een talkshow als ‘Pauw’, of de documentaire ‘Sinan zoekt de klas van Elias’.

Randy Duursema
Randy Duursma - Randy.Duursma@bnnvara.nl 

Hoooi! Nou, ik ben Randy! Én op dit moment heb ik het super erg naar m’n zin bij BNNVARA. Naast dat ik hier mee praat over de tofste programma’s studeer ik Creative Business in Den Haag. Waar ik van alles leer over tv, online, radio en films enzo! 

Verder praat ik heel gezellig mee in de TAC Maatschappij en Sociaal, waarin ik voornamelijk probeer te kijken hoe ook de serieuzere programma’s leuk voor jongeren kunnen zijn. Dus heb je hier ideeën voor? Kan je mij altijd een mailtje of iets sturen! Joee!

Rudy Nijholt
Rudy Nijholt - Rudy.Nijholt@bnnvara.nl 

Ik wil  graag bijdragen aan het behouden van de jongerenprogrammering in de Nederlandse media. In het dagelijks leven ben ik accountmanager. Verder ga ik graag uit met vrienden, ben ik goed in verdwalen en volg ik graag alles wat zich in de (Nederlandse) media afspeelt.

Sjoerd Wannet
Sjoerd Wannet - Sjoerd.Wannet@bnnvara.nl 

Hallo daar! Mijn naam is Sjoerd Wannet en in het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Necker van Naem, een adviesbureau gericht op de lokale democratie. Verder woon ik in Huissen (Tussen Arnhem en Nijmegen), ben groot fan van avonturen beleven en onverwachtse dingen mee te maken. De meest fantastische verhalen zitten vaak verscholen op de meest onverwachte plekken :). Die nieuwsgierigheid breng ik graag mee naar de ledenraad van BNNVARA en natuurlijk het rebelse wat in het hart moet blijven zitten. 

Suze Walrave
Suze Walrave - Suze.Walrave@bnnvara.nl 

Gastronomie, gezelschap op zowel twee als vier benen en een brede maatschappelijke interesse. Dat zijn factoren die meer over mij vertellen dan mijn naam, leeftijd en woonplaats. De reden dat ik mij in augustus 2018 bij de Ledenraad BNNVARA voegde heeft ermee te maken dat ik het belangrijk acht dat een omroep weerspiegelt wat er speelt onder haar kijkers en luisteraars. Daarnaast ervaar ik mijn plek in de Ledenraad als een waardevolle toevoeging op mijn persoonlijke ontwikkeling, zowel op professioneel gebied als privé. Als lid van BNNVARA representeer ik twintigers die niet bang zijn om kritisch te kijken naar hoe de wereld om ons heen zich ontwikkelt en een passie hebben voor natuur en maatschappij.  

Timon Klerx
Timon Klerx - Timon.Klerx@bnnvara.nl

Als voormalig ledenraadslid BNN en huidig lid van de BNNVARA Ledenraad vind ik het belangrijk om er voor te zorgen dat we jongerenprogramma’s blijven maken, zowel voor televisie en radio, als voor online. BNNVARA kan deze ambitie als de beste realiseren en daar ga ik voor. Natuurlijk blijven we als grootste ledenomroep voorop lopen in alle veranderingen en zo willen we samen voor een enorme impact zorgen! In de Thema Advies Commissie Drama bespreken we allerlei ontwikkelingen binnen dit domein met de makers en de eindverantwoordelijken. Zo probeer ik een bijdrage te leveren aan een groot en kwalitatief drama-aanbod vanuit BNNVARA op de NPO en zelfs daarbuiten!

Veerle van Wijk
Veerle van Wijk - Veerle.van.Wijk@bnnvara.nl 

Dag, ik ben Veerle, 23 jaar en doe een master Politicologie en Filosofie aan de UvA. Ik wil me graag inzetten in de Ledenraad van BNNVARA om de omroep scherp te houden op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. In de Ledenraad ga ik mijn best doen om de stem van jongeren zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. 

Wim Gommans
Wim Gommans - Wim.Gommans@bnnvara.nl 

Als jongvolwassene met een basis in zowel het zuiden van het land als de Randstad ben ik mij bewust van wat er leeft binnen verschillende subgroepen en culturen. Daarnaast sta ik als een student aan een technische studie, midden in de maatschappij. Als student heb ik bij verschillende verenigingen geleerd mijn mening te laten gelden en tegelijkertijd anderen tegemoet te komen in hun wensen en behoeften. Dit wil ik ook doen in de Ledenraad; van alle meningen van de leden een goede afspiegeling maken in de programmering zodat alle verlangen behartigd worden en zo ook na te denken over de toekomst en huidige problemen van BNNVARA.

Wytse Wieringa
Wytse Wieringa - Wytse.Wieringa@bnnvara.nl 

Als “oudere” voel ik mij al mijn gehele leven zeer betrokken bij de oude VARA programma’s en uitgangspunten. Het is nu ook geweldig om de huidige positieve ontwikkelingen bij de nieuwe vereniging BNNVARA van dichtbij te mogen meemaken met mijn oude VARA hart. Onze publieke omroep vereniging BNNVARA moet in deze roerige tijd met passie haar kwaliteitsprogramma’s kunnen blijven maken.